Έλαιο Γαϊδουράγκαθου: Οι ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του.

Το φυτικό έλαιο Γαϊδουράγκαθου που προέρχεται αποκλειστικά από την Ψυχρή Έκθλιψη των καρπών του, έτσι ώστε να μην καταστρέφονται τα ενεργά συστατικά των σπόρων και να διατηρεί τις μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες του.

Έλαιο Γαϊδουράγκαθου – (Σύβιλο) Γαϊδουραγκαθέλαιο Γιαχανάς

Μπορούμε να το καταναλώνουμε ωμό 1-2 κουταλιές της σούπας ημερησίως αλλά και να προστεθεί σε σαλάτες, σάλτσες ως γαρνιτούρα. 

Το Γαϊδουραγκαθέλαιο προσφέρει εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες. Περιέχει πολλά ωφέλημα για τον οργανισμό συστατικά, όπως το λινελαϊκό οξύ, το α-λινολεϊκό οξύ, τη βιταμίνη Ε και φλαβονοειδή με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Φαρμακευτική χρήση: Επιπλέον το γαϊδουράγκαθο περιέχει σιλυμαρίνη, μια ουσία με ευεργετικές ιδιότητες για το ήπαρ, όπως προστασία από τοξίνες, βελτίωση της ικανότητας αναγέννησης του ήπατος και αντιικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, καθώς και άλλες ωφέλιμες ιδιότητες για την υγεία των νεφρών και άλλα συστήματα του οργανισμού.

Καλλυντική χρήση: Είναι κατάλληλο για δερματική χρήση και χρησιμοποιείται για παθήσεις του δέρματος, επούλωση πληγών και θρέψη και αναδόμηση της επιδερμίδας.

Δείτε περισσότερα:

giachanas.gr/shop/gaidourangkatho-elaio

Έλαιο Γαϊδουράγκαθου: Οι ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του