Η εκχύλιση του ηλιέλαιου που παράγουμε στο εργαστήριο «Γιαχανάς» στην Ορεστιάδα, πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη μέθοδο της «Ψυχρής Έκθλιψης». Το ηλιέλαιο μας παράγεται με απλή πίεση σπόρων ηλίανθου, σε θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους 24 βαθμούς κελσίου και φιλτράρεται με τη μέθοδο της καθίζησης με απλά χάρτινα φίλτρα, χωρίς καμία χρήση χημικών μεθόδων ή προσμίξεων.
Ο κλινικός διαιτολόγος και σπουδαίος διατροφολόγος Γιάννης Χρύσου δίνει πολύτιμες συμβουλές και εξαιρετικές προτάσεις για να απολαμβάνουμε καθημερινά ταχίνι. Διαβάζοντας το άρθρο θα βρείτε απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα όπως: Σε τι κάνει καλό το ταχίνι; Πώς να προσθέσουμε το ταχίνι στην καθημερινή διατροφή μας. Διαβάστε τους λόγους που πρέπει να καταναλώνουμε: Το ταχίνι είναι καλό για την καρδιά. Το ταχίνι συμβάλλει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης Το ταχίνι «καταπολεμά» την κάθε φλεγμονή Το ταχίνι προστατεύει την επιδερμίδα Το ταχίνι είναι το φυσικό συμπλήρωμα για όσους αθλούνται
Το πιεστήριο ελαιούχων σπόρων ψυχρής έκθλιψης «Γιαχανάς» δημιουργήθηκε το 2014 από τον Τάσο Παπαδόπουλο στην Ορεστιάδα και πήρε το όνομά του από τον «γιαχανά», τον παραδοσιακό μύλο με τις μεγάλες μυλόπετρες που τα παλιά χρόνια βρισκόταν σε κάθε χωριό της περιοχής. Σήμερα, η εβρίτικη εταιρεία διαθέτει στην αγορά πάνω από 30 κωδικούς, με πρωταγωνιστές τα έλαια, από ηλιέλαιο, κολοκυθέλαιο, καρυδέλαιο, ηλιανθέλαιο, αμυγδαλέλαιο, σησαμέλαιο μέχρι λινέλαιο, κανναβέλαιο, κανναβουρέλαιο, έλαιο γαϊδουράγκαθου και μείγμα ελαίων.
Το ταχίνι είναι ένα απόλυτα φυσικό προϊόν, που προέρχεται από εξαιρετικά επιλεγμένους σπόρους σησαμιού. Οι σπόροι αυτοί πλένονται, καβουρδίζονται και στη συνέχεια πολτοποιούνται, δημιουργώντας μια λιπαρή κρέμα, το γνωστό σε όλους μας ταχίνι. Το Ταχίνι Ολικής Άλεσης. Στο Πιεστήριο Ελαιούχων Σπόρων Γιαχανάς παράγουμε ποιοτικό Ταχίνι Ολικής Άλεσης από Ελληνικό Σουσάμι χωρίς καθόλου προσμίξεις και συντηρητικά. Πώληση Λιανική Χονδρική.