Σησαμέλαιο Ψυχρής Έκθλιψης, με πολύτιμα οφέλη για την υγεία μας!

Το σησαμέλαιο είναι ένα φυτικό έλαιο που παράγεται από το σουσάμι με τη μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης και θεωρείται ένα από τα εκλεκτότερα έλαια στην παγκόσμια μαγειρική.

Εκτός από τη χρήση του στη μαγειρική, παρέχει σημαντικά οφέλη για την υγεία του ανθρώπου και είναι δημοφιλές στην παραδοσιακή ιατρική σε πολλές χώρες. Οι σπόροι του σουσαμιού περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, ενώ παρέχει ωφέλιμα λιπαρά οξέα, όπως τα Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6, που συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και του εγκεφάλου, καθώς και της όρασης. Ακόμη περιέχει αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην προστασία του σώματος αφού μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων σοβαρών ασθενειών.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σησαμέλαιο ψυχρής έκθλιψης στη μαγειρική σας ως λάδι για σαλάτες, σάλτσες, ζυμαρικά, παρασκευές ζαχαροπλαστικής, και σπιτικά φαγητά. Είναι ιδανικό για μαρινάρισμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ριζότο, ψάρια, θαλασσινά και κοτόπουλο.

Σησαμέλαιο Ψυχρής Έκθλιψης, με πολύτιμα οφέλη για την υγεία μας!

Επιπλέον, το σησαμέλαιο μπορεί να βελτιώσει την υγεία του δέρματος, καθώς περιέχει βιταμίνη Ε. Ακόμη αναζωογονεί το δέρμα και εφαρμόζεται στη θεραπεία κατά της χαλάρωσης. Είναι πολύ χρήσιμο ως μάσκα για πολύ ξηρά μαλλιά, όταν υπάρχει μεγάλη ξηρασία ή κρούστα στο τριχωτό της κεφαλής. Πρόσφατα υπάρχει μια σημαντική εκτίμηση για την αποτελεσματικότητά του ως αντηλιακό από την ακτινοβολία UVB. Επίσης ευνοεί το φυσικό μαύρισμα και ενυδατώνει το δέρμα.