Ταχίνι Σησαμιού Ολικής Άλεσης Γιαχανάς – Ένας Πολύτιμος Θησαυρός στο ντουλάπι σας!

Το ταχίνι Γιαχανάς παρασκευάζετε από εξαιρετικά επιλεγμένους σπόρους σησαμιού, οι οποίοι αρχικά πλένονται, στην συνέχεια καβουρδίζονται και τέλος πολτοποιούνται δημιουργώντας το γνωστό σε όλους μας ταχίνι.

Το ταχίνι αποτελεί ένα απολυτά φυσικό προϊόν με πολλές και σημαντικές ιδιότητες για τον άνθρωπο. Ανήκει στην κατηγορία των βουτύρων και των ελαίων ωστόσο παρουσιάζει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα υπόλοιπα τρόφιμα της κατηγορίας του. Εξαιτίας των πολύτιμων θρεπτικών συστατικών του, έχει χαρακτηριστεί και ως υπερτροφή.

Ο νόστιμος πολτός με την χαρακτηριστική γεύση και την βελούδινη υφή αποτελεί έναν πραγματικό διατροφικό θησαυρό καθώς είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.


Αγοράστε online Ταχίνι Ολικής Άλεσης από εδώ!


Το ταχίνι αποτελεί:

  • Πηγή ασβεστίου και φωσφόρου, τα οποία απαιτούνται για την διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και των δοντιών.
  • Πηγή καλίου και ψευδαργύρου οπού συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος  και μαγνησίου όπου είναι υπεύθυνο για την φυσιολογική λειτουργία των μύων και του νευρικού συστήματος.
  • Ταυτόχρονα, το ταχίνι είναι πλούσιο σε αμινοξέα, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε η οποία συμβάλει στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, υδατάνθρακες, σελήνιο.
  • Σε κλινικές μελέτες για την αρθρίτιδα έχει βρεθεί ότι το ταχίνι βελτιώνει τον πόνο.
  • Συμβάλλει στην προστασία της επιδερμίδας και στη σωστή θρέψη μετά την άσκηση και προστατεύει έναντι θρομβώσεων.
  • Επίσης, το ταχίνι περιέχει πρωτεΐνες καλής βιολογικής αξίας, το οποίο όταν  καταναλωθεί με τρόφιμα που περιέχουν λυσίνη, όπως είναι οι ξηροί καρποί και τα όσπρια, η πρωτεΐνη που προκύπτει είναι σαν ζωική πρωτεΐνη, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιόδους νηστείας, κατά τις οποίες απέχουμε από το κρέας.

Οι λόγοι για την ένταξη του ταχινιού στο καθημερινό διαιτολόγιο μας είναι πολλοί και οι τρόποι αντίστοιχα. Το ταχίνι μπορεί να καταναλωθεί ως αλοιφή, σε ταχινόσουπες, σε σαλάτες, στην παρασκευή πολλών πιάτων και γλυκών αντί άλλων ελαίων.

Τέλος το ταχίνι αποτελεί καλή τροφή για τα παιδιά, γιατί είναι πλούσιο σε ενέργεια και άλλα μικροθρεπτικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα στη φάση της ανάπτυξης που βρίσκεται ο παιδικός οργανισμός.