Ποια είναι τα οφέλη του Κολοκυθόσπορου και των παραγώγων προϊόντων στην υγεία μας;

Ο κολοκυθόσπορος, τα έλαια κολοκυθόσπορου, πάστες και σκόνη είναι εξαιρετικά θρεπτικές «βόμβες υγείας» για τον οργανισμό μας.  Τα εντυπωσιακά οφέλη τους για την υγεία καταγράφονται στο iatronet.gr

Ο κολοκυθόσπορος (πασατέμπος) έχει γίνει πολύ δημοφιλής, καθώς συμπεριλαμβάνεται σε συνταγές για πολύσπορες ζύμες, σε σνακς του εμπορίου, σε κοκτέιλ ξηρών καρπών. Δικαιολογημένα βεβαίως, καθώς η κατανάλωση μόνο μικρής ποσότητας από αυτά τα σποράκια μπορεί να σας προσφέρει μια σημαντική ποσότητα υγιών λιπαρών, μαγνησίου και ψευδαργύρου.

Πηγή: iatronet.gr

Παράγουμε Ηλιέλαιο, Κολοκυθέλαιο, Σησαμέλαιο, Αμυγδαλέλαιο, Καρυδέλαιο, πάστα Φιστικιού, πάστα Κολοκυθιού, πάστα Φουντουκιού, πάστα Αμυγδάλου, πάστα Σησαμιού,  Ταχίνι ολικής, σκόνη (αλεύρι) Αμυγδάλου, πρωτεΐνη Κολοκυθόσπορου, αλεύρι Σησαμιού, αλεύρι Καρυδιού, αλεύρι Ηλιόσπορου, γευστικά ροφήματα Αμυγδάλου, ρόφημα Κολοκυθόσπορου, ρόφημα Ηλιοτρόπιου και άλλα πολλά.

Εξαιτίας αυτού, οι σπόροι κολοκύθας έχουν συνδεθεί με πολλά οφέλη για την υγεία. Συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της υγείας της καρδιάς, της υγείας του προστάτη και της προστασίας από ορισμένους καρκίνους. Επιπλέον, αυτοί οι σπόροι μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στη διατροφή σας.

Είναι γεμάτοι πολύτιμα θρεπτικά συστατικά

Σε αντίθεση με τους σκληρούς λευκούς σπόρους από την κολοκύθα, οι περισσότεροι σπόροι κολοκύθας που αγοράζονται στο σούπερ μάρκετ δεν έχουν κέλυφος.

Αυτοί οι σπόροι χωρίς κέλυφος είναι πράσινοι, επίπεδοι και οβάλ. 28 γραμμάτια σπόρων κολοκύθας χωρίς κέλυφος έχουν περίπου 151 θερμίδες, κυρίως από λιπαρά και πρωτεΐνες.


Δείτε όλη τη δημοσίευση στο: iatronet.gr

 Εξαιρετικά αγνό παρθένο Κολοκυθέλαιο που παράγουμε με τη μέθοδο της ψυχρής πίεσης: 100% φυσικό και 100% ελληνικό προϊόν.

https://www.giachanas.gr/shop/kolokythelaio

Ποια είναι τα οφέλη του Κολοκυθόσπορου στην υγεία μας;