Λινέλαιο: Όλες οι Ευεργετικές Ιδιότητες και τα Οφέλη για τον Οργανισμό!

Το ΛΙΝΕΛΑΙΟ μπορεί να μειώσει τη Χοληστερόλη του αίματος αλλά και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η διαλυτή φυτική του ίνα έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη χοληστερόλη, βοηθά να αποφευχθεί η δημιουργία αθηρωματικής πλάκας, η οποία μπορεί να φράξει τις αρτηρίες και να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση, εγκεφαλικό επεισόδιο ή καρδιακή προσβολή. Επίσης, οι φυτικές του ίνες ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ, για άτομα με διαβήτη τύπου ΙΙ. Επιβραδύνει την απώλεια οστικής Μάζας.

Μια μελέτη σε διαβητικά ποντίκια έδειξε ότι υπήρχε επιβράδυνση στην απώλεια οστικής μάζας μετά από διατροφή με λιναρόσπορο, χάρη στη συγκέντρωση των λιπαρών οξέων. Επίσης το Λινέλαιο: ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΟΣ.

Ο λιναρόσπορος διαστέλλεται όταν προσλαμβάνεται δημιουργώντας την αίσθηση κορεσμού.

Έτσι, καταναλώνοντας λιναρόσπορο 30 λεπτά πριν από το γεύμα ελέγχουμε την όρεξή μας. 

ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Η φυτική ίνα του μπορεί να ανακουφίσει από τη δυσκοιλιότητα.

ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΣΙΑ. Το ALA έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή, κάνοντας έτσι το ανοσοποιητικό σύστημα να λειτουργεί καλύτερα.

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι ο λιναρόσπορος μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτοάνοσων και φλεγμονωδών παθήσεων όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ψωρίαση και ο λύκος.

ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο λιναρόσπορος κατέχει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση του καρκίνου, ιδιαίτερα του παχέος εντέρου και του μαστού.

Το όφελος βασίζεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε λιγνάνες, οι οποίες φαίνεται ότι εμποδίζουν την ανάπτυξη όγκων.

ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ , ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ, μειώνει επίσης τα τριγλυκερίδια, κόβει την όρεξη για τα ανθυγιεινά λίπη Από διατροφική άποψη, το λινέλαιο έχει ένα χαρακτηριστικό που το κάνει μοναδικό. Αποτελείται κατά 52% από α-λινολενικό οξύ, ένα πολυακόρεστο λιπαρό οξύ που ανήκει στην ομάδα των ω-3 λιπαρών οξέων αποτελούν την πιο πλούσια φυσική πηγή των δυσεύρετων στη φύση ω-3.

Το Λινέλαιο περιέχει επίσης βιταμίνες Α,Β1,Β2,Β3, Β5, Β6, D,Ε. Η υψηλή περιεκτικότητα του λιναρόσπορου και κυρίως του λινελαίου σε άλφα-λινολενικό οξύ μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην εξισορρόπηση των ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων και έτσι να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο για χρόνιες ασθένειες.