Πως ανοίγουμε χωριάτικο φύλλο για πίτα. Λεπτό και τραγανό!


Ανοίγουμε χωριάτικο φύλλο για πίτα. Πίτες αλμυρές ή γλυκές. Σπιτικό παραδοσιακό φύλλο,τραγανό, λεπτό και πεντανόστιμο με όλη την τέχνη που περνά από γενιά σε γενιά, από τη μάνα στην κόρη, από την γιαγιά στην εγγόνα! 

Πίτες με χειροποίητο φύλλο! Όλοι τις αγαπάμε!

Στην Ελλάδα, από άκρη σε άκρη, οι πίτες έχουν την τιμητική τους χειμώνα καλοκαίρι με κάθε λογής γέμιση. Οι συνταγές για πίτες με χειροποίητο φύλο περνάνε από γενιά σε γενιά. Είναι παράδοση!

Πιάσε τον πλάστη, χαμογέλασε στη ζύμη σου και παίξε μαζί της. Ξεκίνα με ένα ελαφρύ μασαζάκι, χαϊδολόγησέ τη που και που με λίγο αλεύρι και συνόδεψε με ένα χαρούμενο σκοπό τα στριφογυρίσματά της.

Πίστεψέ με, θα σου φανεί παιχνιδάκι! Δεν θα πιστεύεις για πότε θα έχεις φτιάξει το πρώτο σου ολοστρόγγυλο φύλλο! Μπορεί να μην καταφέρεις να το κάνεις λεπτό σαν τσιγαρόχαρτο με την πρώτη, αλλά θα είναι ένα αριστούργημα ολοδικό σου! Καλή επιτυχία!!!!!

 

Το εξαιρετικό αυτό βίντεο το ανακαλύψαμε στο: MagiaCookTv

https://www.youtube.com/channel/UCIKUBR021Eh1t0bfuwvPg2w

Συγχαρητήρια!